tiistai 3. maaliskuuta 2015

Ovela Kettu

Meidän nuppunen oli ystävänsä kutsumana Kansallisoopperassa katsomassa ja kuuntelemassa tsekkiläistä Ovela Kettu-oopperaa.
Ekaluokkalainen kuvaili esitystä jännäksi ja tosi tosi tosi tosi kivaksi!
91 vuotta sitten sarjakuvan innoittamana Leos Janacek sävelsi oopperan elämän kiertokulusta, sekä ihmisten ja eläinten kohtaamisesta. Elämän kiertokulku kävikin vasrsin selväksi, kun ketun maanpäälinen elämä jatkui kuulemma turkismuhvina. Kansallioopperan päänäyttämöllä esitettävää sadunomaiseksi kuvailtua teosta on muokattu enemmän lapsille ja nuorille sopivaksi, ikäsuositus on yli 6-vuotiaille.
Laulunsanoista selvänsaaminen oli vaatinut meidän tytöltä pientä ponnistelua, vaikka esitys oli suomenkielellä. lisäksi näyttämön ylälaidassa pyörivän tekstityksen ja itse esityksen yhtäaikainen seuraaminen oli tuntunut hänelstä haastavalta.


Oopperareissulta kotiuduttuaan, hän kertoi tohkeissaan kuinka lavalla oli samat upeat ketut, kuin kahvikupeissa, joita kaupassa ihailimme. Olimme tosiaan muutamaa päivää aikaisemmin hypistelleet Iittalan Tanssi-sarjan astioita, jotka ovat juurikin Ovelan Ketun inspiroimia!

Itse olen käynyt kerran Kansallioopperassa yläaste- tai lukioikäisenä. En muista tarkkaan - en edes oopperan nimeä, joka kertonee siitä, että kyseinen tyylilaji ei ainakaan silloin erityisemmin puhutellut minua... Suloista oli kuitenkin huomata, että meidän pienelle tytölle ensimmäinen ooppera oli varsin onnistunut elämys!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kivasta kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...