keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Oma koti, ja vähän pankinkin

Kirjoittaminen on hyvää terapiaa, sanoi lääkäri kun hönähtänyttä hoiti. Tästä tulee tällainen oman hyvän mielen postaus! Kuvat ovat muutaman viime vuoden varrelta, pääosin kännykkäräpsäisyjä, joten pahoittelut laadusta.

Tykkään meidän kodista ihan super paljon! Oma kotikolo ja turvapaikka, niin kuin jokaisen kodin kuuluu olla. Kesällä tulee neljä vuotta talokaupoista. Tuolloin oli edessä muutos rivarinpätkästä ja taloyhtiönturvasta meidän molempien ihka ensimmäiseen omakotitaloasumiseen.
Kodin etsintä kevättalvella 2011 meinasi päättyä totaaliseen paniikkiin, kun kaupat toisesta talosta peruuntuivat myyjän puoleta viime metreillä. Oli vappuaatto, skumppa oli viilenemässä ja marssimme pankkiin kauppoja tekemään. Viikkoja olimme suunnitelleet sisustusratkaisuja, remonttikiemuroita ja puutarhan laittoa. Vappuaaton iltaa piti juhlistaa omakotitalon herrana ja rouvana! Pettyneinä palasimme kotiin, myyjän jouduttua perumaan panttikirjasotkujen takia kaupat. Meillä oli kuukausi aikaa löytää uusi kämppä, ennen kuin vanha menisi alta. Edellisen talon välittäjällä oli onneksi tarjota heti seuraavalla viikolla juuri myyntiin tullut saman ikäinen omakotitalo lähialueelta. Pääsimme välittömästi, jo ennen ensiesittelyä katsomaan taloa, joka osottautui jopa edellistä upeammaksi. Kaupat tehtiin pikavauhtia!


Ja täällä me nyt budjataan! Yritän harrastella pienimuotoista sisustamista, jolle omat haasteensa asettaa kolmen lapsen luoma sekasorto. Sekasorto, joka näissä kuvissa on sujuvasti siirretty aina kuvattavan kohteen ulkopuolelle.

Vantaalla sijaitseva talomme on rakennettu vuonna 2007. Pääosin asuin- ja oleskelutilat sijoittuvat yläkertaan - olohuone, keittiö, neljä makuuhuonetta ja wc. Olohuoneesta on pääsy takapihan terassille ja puutarhaan. Alakerrassa, joka on osittain maanalla, sijaitsevat sauna, kylpyhuone, kodinhoitohuone, harrastehuone ja varastotiloja. Sisäänkäynnit eteistiloineen ovat kummassakin kerroksessa. Pääovi alakerrassa, mutta isompi eteinen alakerrassa. Alakerran eteinen on osoittautunut meidän arjessamme kullanarvoiseksi. Säilytystilaa on paljon ja kodinhoitohuone kuivausmahdollisuuksineen vieressä. Hiekka jää alakertaan tai ainakin viimeistää rappusiin... Lapsien lisäksi hiekan kuljetuksesta vastaa perheemme lapinkoira. Ja mikä parasta, kenkäkasat ja ulkovaatemytyt pysyvät poissa näkyviltä.
Muuton yhteydessä tyydyimme maalaamaan vain muutaman seinän tehostevärillä. Talon pinnat olivat hyvässä kunnossa, vaikka eivät ihan oman mielen mukaisia. Remppasuunnitelmat jäivät suosiolla tulevaisuuteen. Vuosi sitten mieheni rakensi alakerran varastotilasta harraste-/leffa-/musa-/discohuoneen. Aikaisemmin tilaan oli kulku ulkokautta, mutta remontin yhteydessä seinä puhkaistiin ja isoon huoneeseen saatiin kulku rappusten alta sisätiloista.Tulevaisuudessa haaveilen lattialaminaatin vaihdosta ja pienimuotoisesta keittiön päivityksestä. Tai oikeastaan siitä, että joku muu toteuttaa suunnitelmani. Sitten joskus.
1 kommentti:

  1. Teidän koti on aivan huikean ihana <3 Lisää näitä kuvia kyllä jää kaipaamaan!! <3

    VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...