torstai 12. maaliskuuta 2015

Kuulolla - Meren äänen kuulla nyt saan!

"Meren äänen kuulla nyt saan, se kuohuu, se pauhaa. Meren äänen kuulla nyt saan." Hoilasimme merirumpua soittaen huonokuuloisten lasten muskarissa muutama vuosi taaksepäin. Pienet kuulat merirummun sisällä vyöryivät reunalta toiselle luoden meren pauhua muistuttavaa ääntä. Lapset hakkasivat rumpua ja omisssa korvissa soi.

Kun kuulolaitteet otetaan pois, on lapseni lähes kuuro. Hänet voi tavoittaa ainoastaan aivan korvan vierestä voimakkaalla äänellä puhumalla. Ja toki vinkaten ja huuliltalukua tarjoten. Voitte vaan kuvitella mitä haasteita tämä asettaa uimahallireisuille tai kesäisille uimarantaretkille. Kun kuulo pakataan omaan suojakoteloonsa roiskeilta turvaan, hyvin vilkkaan pojan kanssa ei tällöin riitä, että silmät ovat lisäksi selässä! Niitä on oltava joka puolella kehoa ja niiden yhteys aivoihin on oltava rivakalla pohjalla! Lapsen katsekontaktiin saaminen on toiveajattelua.
Mutta nyt vesileikkimme ovat mullistuksen pyörteissä. Liittyessämme uutena sisäkorvaistutteen saaneen lapsen perheenä Cochlearin perheklubiin, saimme lahjaksi Nucleus Aqua+-vesisuojasetin. Setin arvo on lähes 300 euroa, eli okein mukava liittymislahja! :) Setti sisältää kaksi suojapussia implantin korvan takana pidettävälle osalle, sekä lisäksi erillisen vesitiiviin kelan, joka tulee magneetilla kiinni kalloon. Yhtä pussia voi käyttää noin 50 kertaa. Suojapussi mahtuu vain ladattavien akkujen päälle, ei pattereiden. Coclear lupailee, että Aqua+-suojusta voi käyttää jopa kaksi tuntia enintään kolmen metrin syvyydessä!
Meidän seuraava uimahallireissu tulee olemaan täysin erilainen, siitä olen varma!
 

3 kommenttia:

  1. Olispa kiva kuulla käyttökokemuksia sitten kun olette päässyt näitä testaamaan. Meillä pojan leikkauksesta just vähän liian kauan aikaa ettei saada näitä ilmaseksi eikä vielä olla raskittua hankkia kun aika vähän on vielä 1,5 vuotiaan kanssa tarvetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi harmi ette saaneet näitä Marika! Ehdottomasti kerron heti kokemuksia, kunhan saan raahattua tämän poppoon uimahalliin! ;)

      Poista

Kiitos kivasta kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...