sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Kevään ensimmäinen Voimistelu-Asema

Jännä päivä. Kevään neljän aseman kierros starttasi tänään Mäntsälästä, jossa pidettii koko viikonlopun kestävä Mustan Kissan Cup. Lauantaina kilpailivat yli 12 vuotiaat tytöt ja sunnuntaina käytiin alle 10 vuotiaden asema ja 10-12 vuotiaiden kilpailu rinnakkain. Suomessa alle 10 vuotiaat eivät vielä kilpaile, vaan heille järjestettään voimisteluasemia, jossa joukkueet saavat kirjallisen arvioinnin tuomareilta ja jokainen joukkue palkitaan. Joukkueet eivät saa pisteitä, eikä heitä laiteta peremmuus järjestykseen.

Nuppusen osalta tämä asema käytiin varpaat teipattuina. Kävimme tiistaina tytön kanssa ortopedin vastaanotolla. Muutaman viiko taaksepäin treeneissä hyppynaru oli osunut varpaisiin niin lujaa, että vieläkin kipuilivat. Ortopedin ensiarvio oli 2. ja 3. varpaan murtuma, mutta onneksi kuvissa ne näyttivät ehjiltä. Ohjeeksi kevennettyä treeniä ja tukevat jalkineet. Kolmen viikon päästä magneettikuviin, jos kipu ei ole poissa. Teipatuilla varpailla sai luvan treenata, niin ettei varpaissa saa tuntua kipua.

Cup oli jaettu kahteen blokkiin, joista Nuppusen joukkue oli jälkimmäisessä. Suoritus oli numerolla 44. Kisapaikalla Mäntsälässä piti olla klo 12.45. Reilun puolen tunnin ajomatka taittui aikamoisen älämölön saattelemana, kun yli-innokas tyttö poppoo hoilasi Robinia tai muuten vaan kikatteli kaikelle turhalle. Juuri niin kuin vain osaatte kuvitella.
Kisapaikka oli pullollaan kimaltavia pikkutyttöjä, kun yli 70:n joukkueen tytöt oli survottu Mäntsälän monitoimitaloon! Pukuhuoneessa majaili samanaikasesti muutama muukin joukkue, joten omista tavaroista huolehtiminen on tärkeä taito. Omia vaatteita ja jumppakamoja ei voi levitellä ympäri pukkaria tai jättää läjäksi niille sijoille, jossa ne on päältään pudottanut. Just niin kuin kotona toimittaisiin. Itse olen jojo-tiimistämme toiminut mukana näissä eri tapahtumissa jo jonkun vuoden ajan, mutta joka kerta käyn saman litanian läpi tyttöjen päästyä pukuhuoneeseen. Omat vaatteet hihaan, sukat kenkiin, treenivaatteet laukkuun ja vain yksi naulakko per tyttö jne. Papatuksestani huolimatta joka kerran joltakulta jotain katoaa.
Tänään oma valmentaja istuu tuomaristossa, joten pakka saa uutta värinää, kun seuran toinen valmentaja ottaa tytöt hoiviinsa. Ja lisää värinää aiheuttaa joukkueessa jyllännyt vatsatauti, kaksi tyttöä on joutunut jäämään kotiin. Tytöt evästävät ja lähtevät valmentajan kanssa lämmittelemään. Lämmittelyn jälkeen poppoo pääsee matolle, aikaa minuutti testailla kuvioita. Sitten pukuhuoneeseen kisapukua vaihtamaan, viime hetken nutturan parannukset, lilaa luomeen, pissalla käynti ja omaa suoritusvuoroa odottelemaan.
Tyttöjen vuoro astella lavalle on n. klo 15. Suoritus menee oikein hyvin. Ainakin äitinä olen sitä mieltä ja mitä nyt kameran takaa ehdin kokonaisuutta seuraamaan. ;) Tytötkin ovat tyytyväisiä. Mitalit kaulassa hymykin on suhtkoht herkässä! Jäämme vielä seuraamaan kisaa. Ja erityisesti tsemppaamaan ja ihastelemaan seuramme kilpailevaa joukkuetta, upeaa Elite Kidsiä, joka yltää tänään mitaleille asti! Pukkarin kautta omat vaatteet niskaan ja kotimatkalle. Niin vierähti taas lähes koko sunnuntaipäivä voimistelun merkeissä. ;)
Pahoittelut huonoista kuvista. Jokin meni pieleen valotuksen kanssa, kun kuvat matolta ovat ihan keltaisia...
Sport Club Vantaa - Elite Kids

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kivasta kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...