maanantai 9. maaliskuuta 2015

Ihana valo - paistetta ja pihapuuhia!

Aurinkoa! Ihan parasta! Koko alkuvuosi on ollut yhtä harmautta, mutta tänään taivas oli kirkkaan sininen. Pojat olivat kotipäivällä, niinkuin joka maanantai. Ja heti ekaluokkalaisen kotiuduttua koulusta, suuntasimme koko poppoon voimin pihalle. Välillä kiukkuavien ja kinastelevien lapsten pihalle patistaminen ja pukemisrumba tuntuu lähes ylivoimaiselta, onneksi tänään ei. Kaikki halusivat ulos!
Nuuskuteltiin kevättä, lapset kieppuivat hämähäkkikeinussa ja minä suunnittelin kevätpihaa. Omenapuut täytyy leikata pikapuoliin! Ja kohta kevätkukkakaupoille!
Maa on paikoin paljastunut lumen alta, mutta vain paikoin. Olemme varmasti koko pääkaupunkiseudun lumisin kolkka. Muualla näkee enää harvakseltaan pieniä hiekoitushiekan peittämiä kasoja. Vaikka meidän pihalle paistaa lähes koko päivän, on lumi tiukassa. Jokakeväinen ongelma. Kätevä, aidattu takapiha on ympärivuoden kovalla käytöllä - koiran- ja lastentassut ovat talven aikana pakanneet lumen tiukaksi jääpatjaksi, joka sulanee vasta toukokuussa.
Siivoilimme Nuppusen kanssa pihaa, tuulet ovat tuoneet risuja ja muuta metsän roipetta pihan täyteen. Lisäksi keräsin pussillisen kaluttuja luita, sekä heittelin puutarhajätekompostiin muutamat läjät ja kuolleen myyrän(!) - kaikki koiran aikaansaannoksia...
Kasvihuone näytti likaiselta ja muutenkin surkealta, niinkuin aina tähän aikaan vuodesta. Pihan nurkassa tököttää muovinen kasvihuone edellisten asukkaiden toimesta pystytettynä. Se on tosi kätevä ja kesällä nautittava sato arjen luksusta. Lapset rakastavat kurkkujen, salaatin ja tomaattien viljelyä. Mutta. Sanotaanko ulkonäöllisesti kasvihuone ei ole sieltä viehkeimmästä päästä. Minulla onkin lasisen kasvihuoneen unelmoinnin lomassa ollut jo muutamana kesänä käynnissä  "kuinka-naamion-kasvihuoneeni-siedettäväksi"-projekti. Viime kesänä istutin kasvihuoneen edustalle näyttävän Koreaköynnöskuusaman, joka onnistuikin naamiointitehtävässään oikein kelpo arvosanoin! Köynnökseen olikin jo ilmestynyt yksi kirkkaan vihreä silmu! Kuusaman kaveriksi peitepuuhiin voisin hankkia hempeän vaaleanpunaisen köynnösruusun!
Terassi oli onneksi jo täysin sula. Siinä istuksiessani pipon käyttö tuntui jo liioittelulta, poikien toppapuvuista puhumattakaan. Nyt äkkiä välikausivaatteet esiin, Nuppusella on jo!
Aurinkoenergian voimalla järjestelin vähän paikkoja sisälläkin, sekä leikkasin ja siistin viikon vanhat tulppaanit - hyvin passaavat vielä muutaman päivän!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kivasta kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...