maanantai 30. maaliskuuta 2015

DIY keittiötaidetta

Keittiön seinäämme syntynyt taidepläjäys on saanut paljon huomiota ja ihmetystä osakseen - niin kylässäkävijöiltä, kuin teiltä lukijoiltakin, joten tässä pieni raotus sen saloihin.
Muuton tiimellyksessä neljä vuotta sitten, kuin itsestään, rakentui tämä liitutaulutaideteos keittiön tyhjään valkoiseen seinään. Sisustaulun kehyksien sisään pikku hiljaa syntyi hahmotelma, joka kasvoi ja kehittyi, ja joka varmasti tulee vielä muuttamaan muotoaan.
Ostin muuton yhteydessä sisustustaulun, jossa oli kiiltävät hopean väriset kehykset. Päätin jo kaupassa, että irroitan kehykset heti kotiin päästyäni. Vasara-käteen-ja-kehyksille-kyytiä-käsittelyn jälkeen olin oikein tyytyväinen tauluun. Ylijäämä kehykset jäivät notkumaan nurkkiin muiden muuttokamojen sekaan. Suuret kehykset olivat kaikkialla tiellä - kaatuivat, kolisivat ja liukuivat lattialla ollessaan, joten hermostuksissani nostin ne keittiön seinällä olleeseen naulaan roikkumaan. Väliaikaisesti. Naula oli edellisten asukkaiden taululle tai keittiön kellolle naulaama paraatipaikka. Irroitusvaiheessa olin pistänyt merkille, että kehyksen toinen puoli oli rouhea betoninharmaa. Oikestaan tosi hauskan näköinen. Kehys käänneettiin toisin päin seinälle, ja siinä se näytti kaikessa mitäänsanomattomuudessaan hienolta. Olkoon siinä. Tai, oikeastaan voisin maalata kehysten ulkopuolen maitokahvin väriseksi ja jättää kehysten sisäpuolen valkoiseksi. Näin tein. Maalattu seinä toi kivasti kontrastia muuten valkoiseen kotiin ja valkoisen ruokailuryhmän taustalla näytti super hyvälle! Muutama päivä kului katsellen täysin valkoista "taideteosta", kunnes kehykset huusivat sisäpuolelleen jotain esiteltävää. Hmp, mutta mitä. Sopisiko haaveilemani liitutauluseinä kehysten sisään? Liian tumma elementti keittiöön, jonka haluan olevan valoisa. No, jos vähän pienenmpi liitutaulu, sellainen rosoinen, jossa näkyy siveltimen jälki. Onnistuisikohan? Jos ei, niin valkoista vaan päälle, tuumasin kun suuntasin rautakauppaan liitutaulumaalia hakemaan. Loppusilauksen keittiönseinä sai rosterisesta, vähäeleisestä seinäkellosta.
Nyt kun kevään viimeinen kynttilähappening Earth Hour on vietetty, voi tuikut ja kynttilät pakata pois odottelemaan syksyn pimeneviä iltoja. Aamulla purin helmilijaruukun ja laiton yksittäiset sipulit Iitalan Kastehelmi-tuikkukuppeihin. Tuli aika hauska!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kivasta kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...